top of page
סיוע וליווי ביבוא מוצרי מזון לישראל –  מהמוצר מחו"ל ועד למוצר בישראל

משרד הבריאות

תחום המזון הוא אחד התחומים המרכזיים שבהם מתמחה חברת רפי ניניו שירותים לוגיסטיים. כיום, במדינת ישראל, על פי דרישות משרד הבריאות, כל יבואן המעוניין לייבא מוצר המוגדר כמזון, חייב לקבל אישור יבוא מזון למוצר, ועליו להיות יבואן מזון רשום בשירות המזון הארצי. חברת רפי ניניו מייעצת ליבואן המזון בכל התהליכים, מסייעת לו להירשם כיבואן מזון (או לחדש אישור יבואן מזון שנתי) ומסייעת לו לקבל את כל האישורים הנחוצים להבאת המוצר לישראל.

בחלק גדול מהמקרים, חברתינו פועלת ישירות מול היצרנים בתיאום מלא עם היבואן.

קטגוריות המזון העיקריות שבהן מטפלת החברה:

  • מזון רגיל (כגון ממתקים, דברי מאפה, מוצרי בסיס...)

  • מזון רגיש (מוצרים המכילים גבינה, ביצים, מוצרי חלב...)

  • תוספי תזונה

  • תרכובות מזון לתינוקות

  • משקאות על סוגיהם (משקאות אנרגיה)

  • דגים ומוצריהם

  • בשר ומוצריו

כל יבואן מזון חייב באישורים מקדימים ממשרד הבריאות מחלקת שירות המזון הארצי.

בכל שלב נדרש היבואן לפעול בהתאם לנוהל ולהציג את המסמכים הנדרשים בהתאם לסוג המזון אותו הוא מייבא. רוב התהליכים כרוכים בתשלום אגרה, למעט רישום יבואן ובדיקת משלוחים במחסני היבואן.

שירות המזון הארצי קבע נהלים לייבוא מזון לישראל. לפי הנהלים, ייבוא המזון נעשה על פי קטגוריות מזון, ולכל קטגוריה מסמכים ודרישות הרלוונטיים רק לה. חברתינו בקיאה בנוהלי שירות המזון ומשרד הבריאות, ובדרישות קטגוריות המזון השונות, וכבר בשלב הראשון היא מנחה את היבואן ומיידעת אותו האם המוצר שהוא מעוניין לייבא מותר או אסור לייבוא. אחרי שהוחלט שהמוצר מותר בייבוא, מסייעת החברה לייבואן בהגשת הדרישות לצורך קבלת האישורים המתאימים במשרד הבריאות, על פי האגפים השונים.

הטיפול בתחום המזון בחברה נחלק ל-3 נושאים עיקריים:

  1. רישום יבואן - משרד הבריאות דורש מכל יבואן מזון להירשם כיבואן בשירות המזון הארצי לפני בקשת אישורי היבוא עצמם. רישום היבואן נעשה על מנת לוודא שיבואן המזון מודע לדרישות החקיקה בישראל (חוקים, תקנים, תקנות, נהלים וצווים) ועומד בדרישות האחסנה.
     

  2. מוצרים שמסווגים כרגישים -  מוצרים שמכילים חומרי גלם שמטבעם רגישים יותר לחיידקים. על מוצרים אלה לעמוד בדרישות ספציפיות של אחסנה (למשל מוצרים שיש לשמור אותם בקירור / הקפאה).
    אשר מדובר במוצרים רגישים, המסמכים הנדרשים לצורך ייבואם שונים מהמסמכים שיש להמציא לצורך ייבוא מוצרי מזון רגילים. חברת רפי ניניו מעסיקה מהנדסים המתמחים בבדיקת מוצרים רגישים אל מול התקנים/ תקנות וחוקיות היבוא, שתפקידם לתת חוות דעת מקצועית ספציפית פר מוצר טרום יבוא.

     

  3. מוצרים שמסווגים כרגילים - מוצרי מזון בסיסיים שאין בהם תוספי מזון חריגים. (בדרך כלל הם מבוססים על סוכר, קמח חיטה, פסטה..), והטיפול בהם נעשה באמצעות מסמכים קבועים.
    בספטמבר 2016 משרד הבריאות ערך רפורמה בחקיקה בשירות המזון הארצי, בעקבותיה ניתן לבצע תהליך רישום מקוון ולייבא על סמך הצהרת יבואן עבור מוצרים רגילים.
    האישור מתקבל על סמך הצהרת היבואן שהוא מכיר את כל התקנים / תקנות של מדינת ישראל ועומד בהם.

מהנדסי החברה בודקים את כל הניירת הרלוונטית למוצר ומתייחסת בבדיקה למוצרים הרגילים והרגישים באותו אופן!

 

הערה: משרד הבריאות גובה אגרה שנתית. כיום האגרה עומדת על  384 ₪, גם להארכת רישיון וגם למוצר חדש, והיא משתנה מעת לעת.

שירותים נוספים

הכנת תווית ראשונית - חברתנו מגישה ליבואן הצעה להכנת תווית בסיסית הכוללת את כל הפרטים הדרושים על פי התקן הישראלי לסימון מזון ארוז מראש (תקן 1145) והתקן הספציפי של המוצר, אם קיים.

בדיקת תווית מעוצבת - בדיקה של תווית לאחר העיצוב הגרפי, וידוא שהתווית המבוקשת תקינה עם הפרטים הנוספים מעבר לנדרש בתקן הסימון 1145 (המלל בתווית, תקינות של הצהרות שיווק, איורים על גבי התווית וכו'...).

לרוב, בדיקה זו נדרשת למי שמעצב תווית עבור מותג פרטי.

צור קשר

תודה! ההודעה נשלחה.

bottom of page